Huisvesting

woensdag 16 februari 2022 19:39

‘Wat een verschrikkelijke beschuldiging’ … zo begon ons raadslid Carola Veldhuizen gisteren haar verhaal als inleiding op onze motie voor ontwikkeling van het borgwalterrein dat we met dBR indienden. Uit onderzoek zou zijn gebleken dat ouderen de schuld zijn van de problemen op de woningmarkt. Zij houden, zo stelt het onderzoek, eengezinswoningen bezet ten koste van jonge gezinnen. Maar waar moeten die ouderen dan heen?
Lees hier onder het hele betoog voor onze motie die ook werd aangenomen (met steun van Dorpsbelang Renswoude en het CDA):
“ Het baart ons zorgen als we in het landelijke nieuws horen dat ouderen de oorzaak zijn van het woonprobleem van de gezinnen. Wij vinden dat een verschrikkelijke beschuldiging want, welk alternatief hebben ze? Als wij geen woningen voor deze doelgroep realiseren, dan kúnnen ze ook niet doorstromen naar een andere woning. En als het verhuizen naar een wat kleinere woning of beter gezegd levensloopbestendige woning gepaard gaat met een huurverhoging van rond de € 200,- per maand, dan kunnen we het onze ouderen toch niet kwalijk nemen dat zij op hun vertrouwde plekje blijven zitten? Op dit moment betekent het als je als oudere inwoner van Renswoude je eengezinswoning vrij wil maken voor een gezin je naar een andere gemeente moet óf veel meer moet betalen.
Daarnaast is het op dit moment ook zo dat als onze inwoners somatische of geriatrische problemen heeft, dan zijn zij genoodzaakt om ook onze gemeente te verlaten. Daarom willen wij het college oproepen:
- Met een plan te komen voor de ontwikkeling van het Borgwalterrein waarbij allereerst ruimte geboden wordt aan een organisatie om een volwaardige zorginstelling te ontwikkelen.
- Daarnaast in dat plan voorstellen uitwerken om de overige ruimte op het Borgwalterrein te benutten voor:
o een hofje of gebouw van aantrekkelijke en geschikte woningen voor senioren, waar zo nodig ‘zorg op maat’ eenvoudig geleverd kan worden. Het kan gaan om huur of koop.
o een deel van de planontwikkeling kan overgelaten worden aan een collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO, zoals Maatjeshof in Scherpenzeel).
o Zo mogelijk betaalbare huisvesting van jongeren (huur) in het plan opnemen.”

« Terug

Reacties op 'Huisvesting'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Oudere berichten > 2022

maart

februari

januari